Soon>>>

Vi på Hem Grillen tar ansvar for miljø og klima.
I denne siden så handler det om hva vi gjør, hva som kunde du kan gjøre og videre planer.

Hva vi gjør:

Vi har gått fra plastposer til papirposer for pakking av burgere, toast og kebab

Kaffebønnene vi bruker er FairTrade og Rainforest sertifisert.

Vi har to utkjøringsbiler. En elbil som har kjørt over 150.000km siden 2015. Bil nr.2 er dieselbil som har kjørt 100.000km siden 2016. Diesel bilen er ingen dieselverting, den har strenge utslippskrav fra EU og går på AdBlue som reduserer utslippene bilen gir, som igjen bidrar til bedre luftkvalitet. Vi prøver å bruke elbilen mest og dieselbilen som reserve, samt dieselbilen er ment for vinterkjøring da den har firehjulsdrift.

Kortreist salat og grønnsaker fra Vestfold, Telemark, Østfold. Vår leverandør er sertifisert som Debio, FairTrade, Miljøfyrtårn, Klimanøytral Organisasjon og Grønt Punkt.

Kortreist økologisk oksekjøtt fra Tjodalyng (Shawarma/Iskender). 

Frityrolje blir levert for produksjon av biodrivstoff. Fakta: all diesel i Norge inneholder minst 7%, kanskje din bil går på vår frityrolje? (Kilde Naf.no alt du må vite om drivstoff)

Papp gjenvinner vi selv, som igjen blir til nytt papp.

Gått fra sorte søppelsekker til gjennomsiktig, av sikkerhetsmessige årsaker. Norskgjenvinning.no

Ved takeaway så spør vi kunden om pose, om det er en burger, kebab eller en tallerken.

Vi serverer også mat som ikke er av kjøtt: Pizza nr.8 Vegetar nr.23 Margarita, Falafel tallerken/pita/rull, Chips, Potetkuler, Løkringer, Gresk Salat, Vegetar Salat. Det kommer flere alternativer.

Hva kan du som kunde gjøre?
Redusere matsvinn:
Hvis man bestiller tallerken og ikke liker salat, så kan man si ifra, istedenfor at det blir servert og kastet. Si det er 1 kunde pr dag i ett år så tilsvarer det ca. 60 kinakål/6 kasser, dette betyr at vår leverandør slipper å kjøre én ekstra kjøretur til oss og vi slipper å bestille de 6 kassene som egentlig skal kastes.

Det ovenfor gjelder også som kjøtt, chips, mye topping på Pizzaen. Orker man ikke medium kylling kebab i pita kan man be om mindre kjøtt.

Avfall:
Kaste plast gaffel, isopor boksen i søpla, ikke ut i naturen.

Sette drikkeflasker i de gule pantekassene ved disken vår, ikke vanlig søppel eller ute i naturen.

Hvis det er noe så er det bare å si ifra, det bidrar til alle parter ;)